Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000034405<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
Никольченко А. Ю. Структурно-функциональные свойства гаптоглобина в условиях криоконсервирования / А. Ю. Никольченко, А. К. Гулевский // Пробл. криобиологии. - 1998. - № 3. - С. 28-35. - Библиогр.: 15 назв. - рус.Методами електрофорезу у поліакриламідному гелі і визначення пероксидазної активності гаптоглобін-гемоглобінового комплексу досліджували вплив заморожування-розморожування та довготривалого зберігання сироватки крові при температурі -196 °С на збереження структурно-функціональних властивостей гаптоглобіну. Встановлено, що дія низьких температур приводить до порушень структурно-функціональних властивостей гаптоглобіну, ступінь відбиття яких залежить як безпосередньо від процесу заморожування-розморожування та його циклів, так і від терміну низькотемпературного зберігання. Природне оточення має стабілізуючий вплив на гаптоглобін. Використання кріопротекторів запобігає структурні та значно зменшує функціональні зміни гаптоглобіну при низькотемпературному зберіганні. Відзначена краща ступінь зберігання структурно-функціональних властивостей гаптоглобіну при використанні ПЕГ-400 у 15 %-й концентрації. Ключ. слова: Індекс рубрикатора НБУВ: Е07
Шифр НБУВ: Ж14260 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
|