Кручаниця М. І. Основи оздоровчого харчування : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. фіз. виховання і спорту / М. І. Кручаниця, С. О. Михайлович, Н. В. Розумик; Ужгород. нац. ун-т. Ф-т фіз. виховання і спорту. - Ужгород : Вид-во В.Падяка, 2004. - 215 c. - Бібліогр.: с. 212-213. - укp.Розглянуто історію розвитку харчування, а також анатомо-фізіологічні особливості травлення. Наведено основні складові компоненти їжі та характеристику поширених продуктів харчування, розкрито їх роль у формуванні здоров'я людини. Описано ознаки хвороб, що передаються аліментарним шляхом, а також методи профілактики та невідкладної допомоги у разі харчових отруєнь. Проаналізовано вплив харчових домішок, смакових речовин, алкоголю на здоров'я людини. Рассмотрены история развития питания, а также анатомо-физиологические особенности пищеварения. Приведены основные составляющие еды, а также характеристика наиболее распространенных продуктов питания, освещена их роль в формировании здоровья человека. Описаны методы профилактики и неотложной помощи при пищевых отравлениях. Проанализировано влияние пищевых добавок, вкусовых веществ, алкоголя на здоровье человека. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.0 я73 + Р351 я73 + Ч510.811 я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА661461 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|