Сметанська І. Післязбиральна фізіологія та технологія зберігання плодоовочевої продукції / І. Сметанська, С. Х'юскенс-Кайл; Ун-т ім. Гумбольдта {Берлін, Німеччина}, Нац. аграр. ун-т України, Спіл. європ. проект Tempus Tacis. - К. : НАУУ, 2004. - 150 c. - Бібліогр.: с. 148-150. - укp.Розглянуто методи визначення якісних показників плодо-овочевої продукції, а також питання післязбиральної фізіології та біохімії фруктів і овочів. Розкрито суть поняття якісного критерію продукції. Висвітлено стратегію визначення показників стиглості, наведено рекомендовані температурні режими зберігання деяких овочів, зокрема, капусти, моркви, огірків, цибулі, перцю, помідорів. Запропоновано класифікацію фруктів і овочів за їх чутливістю до низьких температур. Рассмотрены методы определения качественных показателей плодо-овощной продукции, а также вопросы послесборочной физиологии и биохимиии фруктов и овощей. Раскрыто содержание понятия качественного критерия продукции. Определена стратегия определения показателей зрелости, приведены рекомендованные температурные режимы хранения некоторых овощей, в частности, капусты, моркови, огурцов, лука, перца, помидоров. Предложена классификация фруктор и овощей по их восприимчивости к низким температурам. Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309 + П23/27-264.223
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА660770 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|