РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000044705<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Гетало О. В. 
Розробка сиропу з магнію хлоридом і вітаміном В6 / О. В. Гетало, О. О. Ціхоцька, О. О. Салій // Вісн. фармації. - 2005. - № 1. - С. 59-61. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Поєднання солей магнію з вітаміном В6 рекомендується клініцистами ентерально для профілактики і лікування гіпомагнеємії у дітей і дорослих. Розроблено склад і вивчено властивості сиропу зі стабілізованим поєднанням магнію хлориду і піридоксину гідрохлориду. Для забезпечення корекції смаку солі магнію відібрано поєднання простого цукрового сиропу з екстрактом шипшини, лимонною кислотою і суничною харчовою есенцією. Опрацьований сироп з назвою "Магне-плюс", що містить 1 % магнію хлориду, 0,05 % вітаміну В6 з вказаним поєднанням смакових речовин, рекомендований як біологічно активна харчова добавка відповідно до ТУУ.

Сочетание солей магния с витамином В6 рекомендуется клиницистами при энтеральном назначении для профилактики и лечения гипомагниемии у детей и взрослых. Разработан состав и изучены свойства сиропа со сбалансированным сочетанием магния хлорида и пиридоксина гидрохлорида. Для обеспечения коррекции вкуса соли магния отобрано сочетание простого сахарного сиропа с экстрактом шиповника, лимонной кислотой и земляничной пищевой эссенцией. Разработанный сироп под названием "Магне-плюс", содержащий 1 % магния хлорида, 0,05 % витамина В6 с указанным сочетанием вкусовых веществ, рекомендован как биологически активная пищевая добавка в соответствии с ТУУ.

The combination of magnesium salts with vitamin B6 is recommended by clinicians for prophylaxis and enteral treatment of hypomagnesemia in children and adults. The composition has been worked out and the properties of the syrup with the balanced combination of magnesium chloride and pyridoxine hydrochloride have been studied. For providing magnesium salt taste correction the combination of a simple sugar syrup with wild-rose extract, citric acid and wild strawberries food essence has been chosen. Thesyrup developed under the name "Magne-plus", which contains 1% of magnesium chloride, 0,05% of vitamin B6 with the mentioned above flavouring substances is recommended according to the technical conditions of Ukraine as a biologically active additive.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.113 + Р415.202.8-52 + Р415.202.9-52

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14678 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського