РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000052003<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Гулий І. С. 
Наукові праці Національного університету харчових технологій. N 11 / І. С. Гулий. - К., 2002. - 127 с. - укp.

Проаналізовано вплив параметрів зовнішнього середовища на електричну стабільність біомембран, заліза на анаеробну обробку білок- і сульфатовмісних стічних вод, а також вплив ємності парогенератора на динамічні характеристики відпарної колони у процесі десорбції високорозчинних газів. Висвітлено числові методи розрахунку процесу формування пшеничного дріжджового тіста екструзією. Описано методику експериментального визначення залежності зміни густини тіста від тиску. Наведено результати дослідження впливу житньо-солодового екстракту на біохімічні процеси в тісті, а також процесу сушіння висококонцентрованих пектинових екстрактів, вмісту оксиметилфурфуролу в інвертах під час кислотного гідролізу цукрових розчинів, ефектів пароконденсаційної кавітації на активацію вапняного молока. Розглянуто вплив параметрів парової обробки стружки топінамбура на якісні показники одержаного соку, вплив іонообмінної обробки на комплексоутворювальну здатність бурякового пектину, процесу сушіння на білковий комплекс насіння ріпаку сорту "Галицький". Проаналізовано сучасний стан і перспективи розвитку хлібопекарської промисловості України. Акцентовано увагу на проблемах стабілізації економічного розвитку підприємств хлібопекарської промисловості у трансформаційному періоді. Висвітлено особливості інвестиційного клімату в пивоварній промисловості країни.

Проанализировано влияние параметров внешней среды на электрическую стабильность биомембран, влияние железа на анаэробную обработку белков- и сульфатсодержащих сточных вод, емкости парогенератора на динамические характеристики отпарной колонны при десорбции высокорастворимых газов. Освещены численные методы расчета процесса формирования пшеничного дрожжевого теста экструзией. Описана методика экспериментального определения зависимости изменения плотности теста от давления. Приведены результаты исследования влияния ржано-сладкого экстракта на биохимические процессы в тесте, процесса сушки высококонцентрированных пектиновых экстрактов, содержания оксиметилфурфурола в инвертах при кислотном гидролизе сахарных растворителей, эффектов пароконденсационной кавитации на активацию известкового молока. Рассмотрено влияние параметров паровой обработки стружки топинамбура на качественные показатели полученного сока, влияние ионообменной обработки на комплексообразующую способность свекольного пектина. Проанализированы современное состояние и перспективы развития хлебопекарной промышленности Украины. Акцентировано внимание на проблемах стабилизации экономического развития предприятий хлебопекарной промышленности в трансформационном периоде. Освещены особенности инвестиционного климата в пивоваренной промышленности страны.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4УКР)3

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського