РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000064827<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв / ред.: П. М. Заїка. - Х., 2003. - 363 с. - (Вісн. Харк. держ. техн. ун-ту сільськ. госп-ва; Вип. 16). - укp.

Розглянуто питання вдосконалення процесів та модернізації обладнання для безвідходної переробки томатів, технології желейних виробів з метою підвищення їх конкурентоспроможності. Описано гідродинаміку роторних плівкових апаратів з шарнірними зрізуючими рамками, особливості конструкції екстрактора безперервної дії для переробки нетрадиційної сировини. Викладено основи розрахунку параметрів процесу руйнування кісткової сировини. Наведено результати дослідження зі створення технології мікрохвильової обробки насіння сільськогосподарських культур. Проаналізовано вплив біологічно активних речовин рослинної сировини на антиоксидантні властивості жирів для кондитерських виробів, полісахаридів на перетворення високожирних вершків у процесі маслоутворення, формування якості комбінованих зернових продуктів підвищеної харчової цінності. Висвітлено перспективи використання у харчових технологіях амілопектинового крохмалю з нового гібриду кукурудзи, електрохімічний спосіб одержання окиснених целюлозних сорбентів із відходів переробних та харчових виробництв.

Рассмотрены вопросы усовершенствования процессов и модернизации оборудования для безотходной переработки томатов, технологии желейных изделий с целью повышения их конкурентоспособности. Описаны гидродинамика роторных пленочных аппаратов с шарнирными срезающими рамками, особенности конструкции экстрактора непрерывного действия для переработки нетрадиционного сырья. Изложены основы расчета параметров процесса разрушения костного сырья. Приведены результаты исследования по созданию технологии микроволновой обработки семян сельскохозяйственных культур. Проанализированы влияние биологически активных веществ растительного сырья на антиоксидантные свойства жиров для кондитерских изделий, полисахаридов - на преобразование высокожирных сливок в процессе маслообразования, формирование качества комбинированных зерновых продуктов повышенной пищевой ценности. Освещены перспективы использования в пищевых технологиях амилопектинового крохмала из нового гибрида кукурузы, электрохимический способ получения окисленных целюлозных сорбентов из отходов перерабатывающих и пищевых производств.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)3

Шифр НБУВ: Ж61599 Пошук видання у каталогах НБУВ 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського