Агафонова Л. Г. Туризм, готельний та ресторанний бізнес: ціноутворення, конкуренція, державне регулювання : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Л. Г. Агафонова, О. Є. Агафонова; Київ. ун-т туризму, економіки і права. - К. : Знання України, 2002. - 352 c. - Бібліогр.: с. 298-308. - укp.Розглянуто проблеми готельно-ресторанного бізнесу та туризму. Наведено механізм ринкового ціноутворення, розглянуто еволюцію його альтернативних теорій. Сформульовано загальні принципи ціноутворення у сфері послуг. Встановлено джерела формування ринкової вартості товару. Запропоновано класифікацію внутрішніх і зовнішніх факторів формування, зростання та зниження цін на товари та послуги. Визначено базові стратегії конкуренції, а також етапи розробки цінової політики. Розглянуто стандартизацію та сертифікацію послуг як інструменти державного регулювання якості обслуговування, цін і тарифів в Україні та інших країнах світу. Рассмотрены проблемы гостинично-ресторанного бизнеса и туризма. Приведены механизмы рыночного ценообразования, рассмотрена эволюция его альтернативных теорий. Сформулированы общие принципы ценообразования в сфере услуг. Установлены источники формирования рыночной стоимости товара. Предложена классификация внутренних и внешних факторов формирования, увеличения и снижения цен та товары и услуги. Определены базовые стратегии конкуренции, а также этапы разработки ценовой политики. Рассмотрены стандартизация и сертификация услуг как инструменты государственного регулирования качества обслуживания, цен и тарифов на Украине и в других странах мира. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)49:Ч518я73 + У9(4УКР)441.357я73 + У9(4УКР)424.14я73
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА631065 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|