Гріненко І. Г. Інулін - інгредієнт функціонального та лікувального харчування / І. Г. Гріненко. - К. : Знання України, 2003. - 108 c. - Бібліогр.: с. 99-107. - укp.Розкрито суть поняття інуліну як полісахариду рослинного походження, що входить до складу більш ніж 36 000 рослин. Встановлено його природні джерела - рослини, які з давніх часів використовуються людиною для харчування та лікування, зокрема, топінамбур, цикорій, лопух, спаржа лікарська. Розглянуто інулін як представник класу вуглеводів, а також як інгредієнт функціонального та лікувального харчування. Охарактеризовано продукти на основі інуліну. Раскрыта сущность понятия инулина как полисахарида растительного происхождения, входящего в состав более 36 000 растений. Установлены его природные источники - растения, с давних времен использующиеся человеком для питания и лечения, в частности, топинамбур, цикорий, лопух, спаржа лекарственная. Рассмотрен инулин как представитель класса углеводов, а также как ингридент функционального и лечебного питания. Охарактеризованы продукты на его основе. Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.11 + Р352.5 + П214.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА650992 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|