РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000090575<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Баркевич В. А. 
Медичний контроль за організацією харчування військовослужбовців Збройних Сил України : метод. рек. / В. А. Баркевич, В. І. Варус, Ю. М. Депутат, І. Ф. Маркович, В. Л. Савицький. - Х., 2007. - 64 c. - укp.

Обгрунтовано основні вимоги щодо організації раціонального харчування військовослужбовців на сучасному етапі реформування Збройних Сил (ЗС) України. Визначено основні завдання військово-медичної служби щодо здійснення контролю за повноцінністю, адекватністю, якістю та безпечністю харчування особового складу. Встановлено санітарно-гігієнічні вимоги щодо розкладки продуктів, а також права та обов'язки посадових осіб під час здійснення медичного контролю (гігієнічних та протиепідемічних заходів) за організацією харчування особового складу. Викладено перелік основних керівних документів, які регламентують організацію харчування особового складу ЗС України. Проаналізовано особливості здійснення медичного контролю за об'єктами харчування, приготуванням та роздачею їжі за стаціонарних та польових умов. Викладено правила проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення та може призвести до поширення інфекційних хвороб. Висвітлено питання проведення обов'язкових медичних оглядів працівників об'єктів продовольчої служби ЗС України.

Разработаны основные требования к организации рационального питания военнослужащих на современном этапе реформирования Вооруженных Сил Украины. Определены основные задания военно-медицинской службы по осуществлению контроля за полноценностью, адекватностью, качеством и безопасностью питания личного состава. Установлены санитарно-гигиенические требования к раскладке продуктов, а также права и обязанности должностных лиц при осуществлении медицинского контроля (гигиенических и противоэпидемических мероприятий) за организацией питания личного состава. Изложен перечень основных административных документов, регламентирующих организацию питания личного состава ВС Украины. Проанализированы особенности осуществления медицинского контроля за объектами питания, приготовлением и раздачей пищи в стационарных и полевых условиях. Рассмотрены правила проведения обязательных профилактических медицинских обследований работников отдельных профессий, производств и организаций, деятельность которых связана с обслуживанием населения и может способствовать к распространению инфекционных заболеваний. Освещены вопросы проведения обязательных медицинских обследований работников объектов продовольственной службы ВС Украины.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ц7,8(4УКР)431.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА698422 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського