Нелепа А. Є. Основи фізіології та гігієни харчування : навч. посіб. / А. Є. Нелепа, В. Д. Ванханен, Г. Ф. Коршунова; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. - Донецьк, 2008. - 297 c. - Бібліогр.: с. 295-296. - укp.Наведено відомості про фізіологію травлення, нейрогуморальну систему організму людини та процеси регуляції травлення. Показано внесок вітчизняних і зарубіжних учених у розвитку науки про харчування. Викладено загальні фізіолого-гігієнічні вимоги до організації раціонального харчування різних вікових і професійних груп населення. Розглянуто питання визначення потреби людини в енергії, значення та нормування у харчуванні різних харчових речовин. Висвітлено особливості харчування за умов екологічної кризи. Приведены данные о физиологии пищеварения, нейрогуморальной системе организма человека и процессах регуляции пищеварения. Показана роль отечественных и зарубежных ученых в развитии науки о питании. Изложены общие физиолого-гигиенические требования к организации рационального питания различных возрастных и профессиональных групп населения. Рассмотрены вопросы об определении потребности человека в энергии, значении и нормировании в питании разных пищевых веществ. Освещены особенности питания в условиях экологического кризиса. Індекс рубрикатора НБУВ: Е70*734 я73 + Р123 я73
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА703262 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|