Зубар Н. М. Основи фізіології та гігієни харчування : Підруч. / Н. М. Зубар; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2006. - 342 c. - Бібліогр.: с. 281-282. - укp.Розглянуто фізіолого-гігієнічний вплив їжі й її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму. Розкрито оптимальні підходи до вибору харчових продуктів і технологічного процесу виробництва кулінарної продукції, складання раціонів харчування. Наведено відомості щодо загальних закономірностей процесів травлення, фізіологічних засад органолептичної оцінки якості їжі, ролі підшлункової залози та печінки у процесах травлення, особливостей засвоєння нутрієнтів. Висвітлено норми харчування для населення України. Рассмотрено физиолого-гигиеническое влияние еды и ее компонентов на фунционирование основных физиологических систем организма. Раскрыты оптимальные подходы к выбору пищевых продуктов и технологического процесса производства кулинарной продукции, составлению рационов питания. Приведены сведения об общих закономерностях процессов пищеварения, физиологических основах органолептической оценки качества еды, роли поджелудочной железы и печени в процессах пищеварения, особенности усвоения нутриентов. Освещены нормы питания для населения Украины. Індекс рубрикатора НБУВ: Е70*734.2я73-1 + Р123я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА683421 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|