Снєжкін Ю. Ф. Тепломасообмінні процеси під час одержання каротиновмісних порошків / Ю. Ф. Снєжкін, Ж. О. Петрова; Ін-т техн. теплофізики НАН України. - К. : Академперіодика, 2007. - 162 c. - Бібліогр.: с. 155-159. - укp.Наведено матеріали з розробки технологій одержання нових каротиновмісних продуктів і рекомендації щодо їх використання у продуктах харчування. Розглянуто різні способи гігротермічної обробки сировини (моркви, гарбуза, сої) для більш повного збереження каротиноїдів. Розкрито закономірності впливу кінетики процесу сушіння на вміст каротиноїдів у каротиновмісній сировині. Визначено фізико-хімічні властивості сухих і порошкоподібних каротиновмісних матеріалів. Запропоновано технологію одержання каротиновмісних сумішей і пастоподібних продуктів на основі олії та морквяного порошку для виробництва продуктів харчування з імуномодулювальною дією. Приведен матерал по разработке технологий получения новых каротиносодержащих пищевых продуктов и рекомендации по их использованию в продуктах питания. Рассмотрены различные способы гигротермической обработки сырья (моркови, тыквы, сои) с целью наиболее полного сохранения каротиноидов. Раскрыты закономерности влияния кинетики процесса сушки на содержание каротиноидов в каротиносодержащем сырье. Определены физико-химические свойства сухих и порошкообразных каротиносодержащих материалов. Предложена технология получения каротиносодержащих смесей и пастообразных продуктов на основе растительного масла и морковного порошка для производства продуктов питания с иммуномодулирующим действием. Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.26
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА687784 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|