Давидюк М. Традиційне харчування волинян / М. Давидюк // Нар. творчість та етнографія. - 2006. - № 1. - С. 38-50. - Бібліогр.: с. 48-50. - укp.Розглянуто особливості харчового комплексу волинян: основний набір продуктів, способи використання вогню, обробки та приготування страв, зберігання запасів, використання певних культур в обрядодійствах, харчові табу, а також походження назв страв. Наведено відомості про роботи з даної тематики визначних дослідників М.Маркевича, П.Чубинського, Ф.Вовка, М.Сумцова. Рассмотрены особенности пищевого комплекса волынян: основной набор продуктов, способы использования огня, обработки и приготовления блюд, хранения запасов, использования определенных культур в обрядодействиях, пищевые табу, а также происхождение названий блюд. Представлены сведения о работах по данной тематике выдающихся исследователей Н.Маркевича, П.Чубинского, Ф.Вовка, Н.Сумцова. Індекс рубрикатора НБУВ: Т52(23=Укр7,3)-425 + Т594.25
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж27482 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|