РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000107635<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Берестова С. І. 
Хімічне вивчення ліпофільної фракції з шишок хмелю звичайного / С. І. Берестова, В. М. Ковальов, С. В. Ковальов, А. М. Комісаренко // Вісн. фармації. - 2006. - № 1. - С. 22-25. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Представлено результати вивчення ліпофільної фракції з шишок хмелю звичайного (Humulus lupulus). Визначено кількісний вміст ліпофільної фракції в рослинній сировині, який склав 9,5 %. У результаті проведеного хроматографічного аналізу та якісних реакцій встановлено наявність каротиноїдів і токоферолів. Кількісний вміст каротиноїдів склав 89,27 мг %. Визначено жирнокислотний склад і хімічні числові показники: число омилення - 323,13; кислотне число - 4,94; ефірне число - 318,19; йодне число - 56,89. У результаті проведеного мікробіологічного дослідження виявлено антимікробну активність стосовно грампозитивних мікроорганізмів.

Представлены результаты изучения липофильной фракции из шишек хмеля обыкновенного (Humulus lupulus). Определено количественное содержание липофильной фракции в растительном сырье, которое составило 9,5 %. В результате проведенного хроматографического анализа и качественных реакций установлено наличие каротиноидов и токоферолов. Количественное содержание каротиноидов составляет 89,27 мг %. Определены жирнокислотный состав и химические числовые показатели: число омыления - 323,13; кислотное число - 4,94;эфирное число - 318,19; йодное число - 56,89. В результате проведенного микробиологического исследования было установлено, что липофильная фракция шишек хмеля обладает антимикробной активностью по отношению к граммположительным микроорганизмам.

The work presents the results of the study of lypophilic fraction from Hop cones (Humulus lupulus). The quantitative content of lypophilic fraction being 9,5 % in the raw material has been determined. The presence of carotenoids and tocopherols has been established by the quality reactions and paper chromatography. The quantitative content of carotenoids is 89,27 mg %. The composition of free fatty acids and chemical number values - the saponification number is 323,13; the acid number is 4,94; the ester value is 318,19; the iodine number is 56,89 - have been determined. At a result of the microbiological investigation performed the lypophilic fraction from Hop cones has been shown to possess an antimicrobial activity as to gram-positive bacteria.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.111

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14678 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського