Погоріла Н. Ф. Аглютинувальні білки картоплі, фракціоновані з бульб у різні фази розвитку / Н. Ф. Погоріла, О. О. Панюта, Р. Р. Кухтей, З. О. Погоріла, М. М. Мусієнко // Физиология и биохимия культур. растений. - 2004. - 36, № 1. - С. 78-83. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.Вивчено аглютинувальні білки альбуміно-глобулінової фракції бульб картоплі Solanum tuberosum L. у калюсі та сформованих бульбах у чотирьох фазах розвитку. Виявлено динаміку нагромадження специфічних білків залежно від сорту, тривалості вегетаційного періоду, фази розвитку та вірусостійкості. Показано спорідненість досліджених лектиноподібних білків та очищених препаратів лектинів до тест-об'екта - нативних еритроцитів щурів. Найвищу аглютинувальну активність білків виявлено у фазах зрілості та фізіологічної молодості у сформованих бульбах найбільш вірусостійкого ранньостиглого сорту. Ключ. слова: Solanum tuberosum L., бульби, калюс, фази розвитку, альбуміно-глобулінова фракція, лектини, аглютинувальна активність, сортові відмінності, вірусостійкість Індекс рубрикатора НБУВ: П215.1-272
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|