Атамась О. О. Дослідження аномальних структурних ефектів у розведених водних розчинах етилового спирту / О. О. Атамась, Н. О. Атамась, Л. А. Булавін // Укр. фіз. журн. - 2003. - 48, № 10. - С. 1068-1071. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Метод Монте-Карло застосовано для розрахунків теплоємності та структурних характеристик розведених водних розчинів етилового спирту, в яких молярна частка етанолу <$E x sub roman et> змінювалась від 0,1 до 0,5. Розраховані значення теплоємності мають максимум в околі <$E x sub roman et> ~ 0,22. З аналізу одержаних радіальних функцій розподілу встановлено, що появу максимуму теплоємності спричинено збільшенням гідрофобної взаємодії між молекулами етанолу та формуванням етанольних кластерів, що, в свою чергу, відображається в зміні локальної структури розчину. Індекс рубрикатора НБУВ: В365.52в641.8
Шифр НБУВ: Ж26988 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|