Кудренко І. К. Зв'язок забарвлення м'якуша плодів персика зі складом пігментів у листках / І. К. Кудренко, А. М. Косян, П. А. Мороз // Физиология и биохимия культур. растений. - 2002. - 34, № 6. - С. 524-528. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.Досліджено вміст пігментів у листках різних сортів персика звичайного (Persica vulgaris Mill.) селекції Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка НАН України. Встановлено, що відношення суми хлорофілів <$E a~+~b> до каротиноїдів у центральній жилці листка у сортів з білим м'якушем плодів значно вище, ніж у сортів з жовтим м'якушем. Цей показник може бути діагностичною ознакою для відбору селекційного матеріалу персика гібридних форм з жовтим забарвленням м'якуша плодів до початку плодоношення. Ключ. слова: Persica vulgaris Mill., селекція, сорти, вегетація, онтогенез, хлорофіл, каротиноїди Індекс рубрикатора НБУВ: П256.3-27
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|