Чагаровский В. П. Исследование микрофлоры молока с увеличенным сроком хранения при разных технологиях его получения / В. П. Чагаровский, И. Г. Кручек // Мікробіол. журн. - 2004. - 66, № 2. - С. 86-91. - Библиогр.: 10 назв. - рус.Вивчено вплив нових технологій на мікробіологічні показники молока зі збільшеним терміном зберігання. Показано, що використання подвійної пастеризації знижує кількість представників Bacillus subtilis до одиничних клітин (КУО/мл). Застосування методу гарячого розливу молока безпосередньо в герметичну упаковку ефективне на 99,8 %. Залишкова мікрофлора обчислювалася десятками КУО/мл, а її кількість була стабільною протягом 10 діб. Зазначено, що введення в пастеризоване молоко Lactobacillus acidophilus знижує в ньому кількість залишкової мікрофлори в 2,3 рази та продовжувало термін зберігання молока до 14-ти діб. Ключ. слова: пастеризация, остаточная микрофлора, Lactobacillus acidophilus Індекс рубрикатора НБУВ: Л950.41
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|