Давиденко Н. В. Особливості харчування в похилому віці / Н. В. Давиденко // Пробл. старения и долголетия. - 2004. - 13, № 1. - С. 81-88. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.Вивчено особливості харчування неорганізованої популяції чоловіків і жінок віком 60 років і старших за допомогою методу "добового відтворення" (1982 - 2002 рр.) і визначено основні чинники ризику, що необхідно для цілеспрямованого проведення профілактичних заходів. Виявлено несприятливі зрушення балансу основних харчових речовин, зниження споживання валіну, метіонину, вітамінів A і C, клітковини, збільшення вмісту в раціонах тваринних жирів і холестерину. В осіб похилого віку з чинниками ризику кількість вказаних порушень харчування була значно вищою. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.049.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14435 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|