РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000144767<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Dosenko V. E. 
Postconditioning prevents apoptotic, necrotic and autophagic cardiomyocyte cell death in culture / V. E. Dosenko, V. S. Nagibin, L. V. Tumanovskaya, A. A. Moibenko, J. Vaage // Фізіол. журн. - 2005. - 51, № 3. - С. 12-17. - Библиогр.: 20 назв. - англ.

Наведено результати щодо можливості відтворення феномену посткондиціонування в культурі кардіоміоцитів. Після 30 хв аноксії (5 % CO2 та 95 % Ar) до початку 60-хвилинної реоксигенації моделювали посткондиціонування за допомогою трьох циклів реоксигенації тривалістю 1, 3 або 5 хв, що чергувалися з 1, 3 або 5 хв аноксії. Встановлено, що кількість ушкоджених клітин поступово зменшується у разі скорочення періодів реоксигенації та аноксії. За посткондиціонування в режимі 3 рази по 1 хв досягається найбільш виражений протективний ефект - кількість живих клітин збільшується у порівнянні з аноксією-реоксигенацією на 11,5 % (P = 0,002), а кількість апоптотичних, некротичних та аутофагічних зменшується на 42 % (P = 0,04), 40 % (P = 0,05) та 70 % (<$E roman P~<<~0,001>) відповідно. Одержані результати свідчать про те, що посткондиціонування є одним з ефективних методів кардіопротекції, що дозволяє значно зменшити кількість кардіоміоцитів з ознаками запрограмованої чи незапрограмованої клітинної смерті.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р410.1-2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж26810 Пошук видання у каталогах НБУВ 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського