Мороз К. А. Фізико-хімічні показники ротової рідини працівників цукрового виробництва / К. А. Мороз // Експерим. та клініч. фізіологія і біохімія. - 2004. - № 4. - С. 103-106. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Изучена динамика отдельных параметров ротовой жидкости 85-ти работников сахарного завода. Установлено достоверное снижение скорости выделения смешанной слюны, ее pH и повышение вязкости ротовой жидкости в обследованных основной группы по сравнению с показателями лиц группы контроля в зависимости от стажа. У всех обследованных основной группы вязкость ротовой жидкости к концу рабочей смены повышалась в среднем в 1,1 раза, а pH снижалась в 1,2 раза по сравнению с показателями в начале рабочей смены. Індекс рубрикатора НБУВ: Р124.518
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж16160 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|