Давиденко В. О. Електронна і просторова будова глюкози і мальтози, механізми перетворення мальтози в процесах бродіння / В. О. Давиденко, Н. О. Стеценко, Л. С. Дегтярьов // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 89-90. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.У напівемпіричному квантово-хімічному наближенні РМ3 досліджено електронну та просторову будову глюкози і мальтози. Встановлено, що найстабільнішою є глюкопіраноза у стані "крісло", перехід до відкритої альдегідо-форми потребує суттєвих витрат енергії (22,3 кДж/моль). Просторова будова мальтози пов'язана з понад 50 конформаційними станами. Розглянуто шляхи переходів між ними та механізм перетворення мальтози в процесах бродіння до глюкози. Індекс рубрикатора НБУВ: Л87-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|