Берестова С. І. Вивчення амінокислотного складу Humulus lupulus L. / С. І. Берестова, В. М. Ковальов, С. В. Ковальов // Фармаком. - 2006. - № 4. - С. 67-70. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Представлено результати вивчення якісного складу та кількісного вмісту амінокислот у хмелю звичайному (Humulus lupulus L.). У шишках і листі хмелю виявлено 16 амінокислот, у тому числі 9 незамінних: аргінін, гістидин, ізолейцин, лейцин, лізин, метіонін, фенілаланін, треонін, валін. Установлено, що домінуючими у листі хмелю є аспарагінова (0,70 %) і глутамінова (0,72 %) кислоти, у шишках - аспарагінова (1,85 %), глутамінова (1,75 %) кислоти і лізин (1,80 %). Індекс рубрикатора НБУВ: П214.39-27 + Р282.111
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж68462 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|