Левицький А. П. Вплив харчового інуліну на біохімічні показники сироватки крові щурів з алоксановим діабетом / А. П. Левицький, Ю. В. Цісельський // Експерим. та клініч. фізіологія і біохімія. - 2006. - № 2. - С. 38-41. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.В експерименті на 30-ти щурах із алоксановим діабетом (100 мг/кг, 4 тижні) встановлено в сироватці крові зниження рівня білка, інгібіторів трипсину та підвищення концентрації малонового діальдегіду (МДА), активності протеолізу і кислої фосфатази. Введення per os інуліну з цикорію (300 мг/кг, 4 тижні) нормалізувало рівень МДА, суттєво підвищувало концентрацію білка й інгібіторів трипсину, а також певною мірою підвищувало активність глутатіонпероксидази. Ключ. слова: алоксановий діабет, інулін, протеоліз, перекисне окиснення ліпідів Індекс рубрикатора НБУВ: Р415.100.28-29
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж16160 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|