Адаменко І. І. Термодинамічні властивості розчинів гліцерин - вода / І. І. Адаменко, С. О. Зелінський, В. Ф. Королович // Укр. фіз. журн. - 2007. - 52, № 9. - С. 856-860. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Досліджено вплив структурних особливостей води на термодинамічні властивості асоційованих рідин на прикладі розчинів гліцерин - вода. Експериментально одержано P - V - T-дані для цих розчинів в інтервалі тисків 0,1 - 103,1 МПа і температур 293 - 380 K. Розраховано пружний модуль, коефіцієнт теплового розширення, приріст ентропії, ізобаро-ізотермічного потенціалу Гіббса та ентальпії. Рекомендовано рівняння стану Тейта та проаналізовано залежність його параметрів від температури. Індекс рубрикатора НБУВ: В317.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж26988 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|