Маренич М. М. Взаємозв'язок основних ознак якостi зерна озимої м'якої пшеницi та їх змiна в процесi зберiгання / М. М. Маренич // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2008. - № 1. - С. 26-28. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.У ходi дослiдження у 2007 р. сорту озимої пшеницi Одеська 267 встановлено, що ознаки якостi (вмiст i якiсть клейковини, вмiст бiлка у зернi, число падання, натура зерна) мають систему сильних позитивних кореляцiйних взаємозв'язкiв мiж собою, що дозволяє використовувати їх для взаємного прогнозування в характеристицi зерна. Якщо рiвень пошкодження зерна клопом-черепашкою незначний, то показник вмiсту сирої клейковини також є досить об'єктивною оцiнкою. У даного сорту в рiк дослiджень iснувала позитивна кореляцiя мiж вмiстом клейковини та її якiстю. Індекс рубрикатора НБУВ: П212.103
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|