РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000185908<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Ругаль А. А. 
Влияние сахаров на дегидратацию биополимерных молекул в процессе криоконсервирования = Effect of sugars on dehydration of biopolymer molecules during cryopreservation / А. А. Ругаль, В. Н. Барвинченко, Н. П. Галаган, И. В. Сиора, В. В. Туров // Пробл. криобиологии. - 2007. - 17, № 4. - С. 374-384. - Библиогр.: 15 назв. - англ.

Методом ЯМР-спектроскопии изучена гидратация белковых молекул в присутствии сахаров - глюкозы, фруктозы и сахарозы. В широком диапазоне концентраций компонент определены параметры гидратации, рассчитаны концентрация связанной воды и межфазная энергия. На примере сывороточного альбумина показано, что внутриглобульная вода может замещаться низкомолекулярными соединениями - сахарами. Наибольший эффект дегидратации установлен для сахарозы. При этом белковые молекулы изменяют свое свойство - способность к адсорбции на поверхности высокодисперсного кремнезема, которая снижается на 25 % вследствие образования комплексных соединений.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*725.10с8 + Е0*725.111.3с8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14260 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського