Горюшкіна Т. Б. Оптимізація методики визначення лактату у виноматеріалі амперометричним ферментним біосенсором / Т. Б. Горюшкіна, Л. В. Шкотова, Є. А. Сластья, О. П. Солдаткін, С. В. Дзядевич // Сенсор. електрон. і мікросистем. технології. - 2008. - № 2. - С. 39-47. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.Відпрацьовано методику визначення лактату у вині за допомогою амперометричного біосенсора на основі платинового друкованого електрода SensLab та лактатоксидази, іммобілізованої у полімері полі(3,4-етилендіокситіафен) шляхом електрохімічної полімеризації. Продемонстровано, що платиновий друкований електрод SensLab без ферментної мембрани не дає відгуку на вино, сусло та основні інтерферуючі речовини вина. Досліджено селективність амперометричного біосенсора на основі лактатоксидази та показано, що основні інтерферуючі речовини вина не впливають на його роботу. За допомогою розробленого біосенсора проведено аналіз концентрації лактату у винах різного типу та у суслі. Показано високу кореляцію результатів, одержаних за допомогою лактатного амперометричного біосенсора, із даними традиційного методу кількісного аналізу лактату - високоефективної рідинної хроматографії. Індекс рубрикатора НБУВ: Л874-1с
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж24835 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|