РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000192123<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Григор'єва М. А. 
Оптимізація складу поживного середовища для біосинтезу ферментного комплексу продуцентом р. Streptomyces / М. А. Григор'єва, В. В. Клочко, Т. С. Тодосійчук // Наук. вісті НТУУ "КПІ". - 2008. - № 3. - С. 111-118. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Досліджено вплив основних і альтернативних компонентів поживних середовищ на біосинтетичну здатність штаму-продуцента лізоензимного комплексу Streptomyces recifensis var. lytіcus 2435/М. На підставі попередньо одержаних результатів як альтернативне джерело основного живлення використано спеціально оброблене ІЧ-опромінюванням соєве борошно та як додатковий компонент - аеросил марки А-300. В результаті проведеної оптимізації визначено концентрації компонентів досліджуваних середовищ і склад ферментаційного поживного середовища для біосинтезу лізоензимного комплексу штамом Streptomyces recifensis var. lytіcus 2435/М, що дозволяє підвищити рівень синтезу цільового продукту в середньому на 15 %. Культивування продуцента на запропонованих за результатами оптимізації поживних середовищах дозволить підвищити вихід продукту за одночасного зниження вартості ферментаційного поживного середовища і самого процесу його підготовки.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е422.384.3*334.2-604.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж16492 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського