Шадчина Т. М. Антихлорозні властивості комплексонатів заліза та міді / Т. М. Шадчина, Г. О. Прядкіна, О. К. Трунова // Физиология и биохимия культур. растений. - 2008. - 40, № 5. - С. 435-440. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Досліджено вплив складного (залізо + мідь) та простого (залізо) комплексонатів, синтезованих на основі етилендіамінодибурштинової кислоти, на вміст фотосинтетичних пігментів у листках та урожай ягід винограду. Навесні до початку цвітіння перед обприскуванням рослин препаратами комплексонатів вміст загального хлорофілу в листках у середньому становив 1,60, каротиноїдів - 0,44 мг/дм<^>2 листкової поверхні. Через 2,5 тижні після обприскування вміст загального хлорофілу в листках рослин, оброблених комплексонатом заліза і міді, був 3,09 мг/дм<^>2, що на 50 % вище, ніж у листках рослин контрольного варіанта, і на 12 % вище, ніж за використання комплексонату лише заліза. Позитивний ефект комплексонату двох металів виявився також у підвищенні урожаю ягід з одного куща: на 16 % у порівнянні з контролем і на 7 % - у порівнянні з варіантом із застосуванням комплексонату тільки заліза. Зроблено висновок про вищу антихлорозну активність комплексонату біологічно активних мікроелементів заліза та міді у порівнянні з комплексонатом заліза. Індекс рубрикатора НБУВ: П26-264.15 + П491.6
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|