Бердник В. П. Визначення виду м'яса за допомогою анатомічного методу / В. П. Бердник, В. І. Щербак, Л. В. Кравченко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2008. - № 4. - С. 129-130. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.Наведено результати визначення за допомогою анатомічного методу виду тварини, від якої походить досліджуваний шматок м'яса. Із нього вилучили кістки шиї - атлант і осьовий хребець. Їх порівняли з аналогічними хребцями корови, свині та собаки, які були в анатомічному музеї кафедри. За особливостями будови досліджувані хребці були подібними тільки до атланта та осьового хребця свині. Тому й м'ясо належало тварині цього виду. Анатомічний метод зарекомендував себе досить надійним при визначенні виду м'яса за умови, що в ньому буде 2 - 3 кістки чи їх частини. Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-92
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|