Олексюк Н. П. Вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів у різних органах і тканинах коропа залежно від сезону року / Н. П. Олексюк // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2009. - Вип. 10, № 1/2. - С. 78-81. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.Наведено дані про вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів (ПОЛ) - дієнових кон'югатів, гідроперекисів і малонового діальдегіду - в різних органах і тканинах люблінського лускатого коропа у різні пори року. Встановлено, що у зимовий період інтенсивність процесів ПОЛ у печінці, скелетних м'язах, шкірі та зябрах коропа є вищою, ніж у літній. Виявлено органо-тканинні різниці у вмісті продуктів ПОЛ у коропа залежно від сезону. Найбільші зміни інтенсивності процесів ПОЛ знайдено у шкірі і зябрах коропа, найменші - у скелетних м'язах. Індекс рубрикатора НБУВ: П729.11-273.11
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|