Галушка А. А. Вплив сірководню на Saccharomyces cerevisiae / А. А. Галушка, Т. Б. Перетятко, С. П. Гудзь // Мікробіологія і біотехнологія. - 2008. - № 3. - С. 49-57. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.Досліджено ріст Saccharomyces cerevisiae у середовищах із різними концентраціями сірководню. Сірководень концентрацією 9,4 мМ повністю пригнічує ріст дріжджів за аеробних та анаеробних умов. На електронно-мікроскопічних фотографіях клітин, оброблених сірководнем, добре помітні зміни у клітинній стінці, цитоплазматичній мембрані та вакуолі. Оброблення клітин сірководнем у концентрації 31,3 мМ протягом 45 хв забезпечує 16 % виживання дріжджів. Виділено ауксотрофні мутанти з клітин, оброблених сірководнем. Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1 Sac*334.2-641:Г126.214
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж25976 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|