Ткач І. М. Вплив співвідношення крохмалю і цукру в раціоні корів та додавання бікарбонату натрію на утворення ЛЖК у рубці / І. М. Ткач // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2009. - Вип. 10, № 1/2. - С. 210-213. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.Досліджено вплив утримання лактуючих корів середньої продуктивності на раціонах з різним співвідношенням крохмалю і цукру та введення до їх складу бікарбонату натрію у кількості 1 % сухої речовини. За додавання бікарбонату натрію у вмісті рубця зростала концентрація ЛЖК, що свідчить про ефективнішу ферментацію вуглеводів. Домішка соди знижувала в рубці корів, що одержували раціон з більшою кількістю крохмалю, відносну кількість пропіонату і не впливала на концентрацію пропіонату у вмісті рубця корів, що одержували раціон з більшою кількістю цукру. У вмісті рубця корів, що одержували раціони з домішкою соди, зростала кількість ізовалеріанової та ізомасляної кислот. Показник рН вмісту рубця корів, що одержували домішку соди, підвищувався від 6,6 - 6,7 до 6,9 - 7,1. Індекс рубрикатора НБУВ: П60-451.8 + П60-455.43
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|