Ткач І. М. Вплив співвідношення структурних і неструктурних вуглеводів у раціоні корів на показники азотного обміну і утворення ЛЖК у рубці / І. М. Ткач, Н. В. Голова, І. В. Вудмаска // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2008. - Вип. 9, № 1/2. - С. 133-137. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.Заміна в раціоні корів частини клітковини неструктурними вуглеводами шляхом зменшення кількості грубих кормів (з 8 до 6 кг) та збільшення кількості концентратів (з 3 до 4 кг) і меляси (з 0,3 до 0,8 кг) посилює синтез мікробного білка в рубці завдяки кращому енергетичному забезпеченню синтетичних процесів. У вмісті рубця корів зростала загальна концентрація летких жирних кислот і знижувалося ацетат:пропіонатне співвідношення. У корів, яким згодовували дослідний раціон, підвищувалися надої (з 17,25 до 18,73 кг) в разі незначного зниження вмісту жиру в молоці (з 3,48 до 3,31 %). Індекс рубрикатора НБУВ: П60-272.51 + П60-451.24
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|