Заяць О. І. Жирнокислотний спектр ліпідів жовтка яєць курей за згодовування цільного зерна пайзи в раціоні / О. І. Заяць, С. О. Вовк // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2008. - Вип. 9, № 3. - С. 110-114. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Вивчено жирнокислотний склад ліпідів зерна пайзи вітчизняного сорту "Надія". Наведено дані стосовно впливу згодовування різної кількості цільного зерна пайзи у комбікормі несучих курей на жирнокислотний склад ліпідів жовтка яєць. Жирнокислотний склад жовтка яєць птиці представлено такими насиченими високомолекулярними жирними кислотами: каприловою, капроновою, лауриновою, міристиновою, пентадекановою, пальмітиновою та стеариновою. Ненасичені жирні кислоти жовтка яєць курей представлено мононенасиченими (пальмітоолеїновою та олеїновою) і поліненасиченими (лінолевою, ліноленовою та арахідоновою). Встановлено домінування ненасичених жирних кислот над насиченими. Індекс рубрикатора НБУВ: П682-451.29
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|