Петрів В. Б. Загальний вміст ліпідів та їх жирнокислотний склад у скелетних м'язах коропа, вирощуваного у ставі з підвищеною концентрацією йоду у воді / В. Б. Петрів, І. І. Грициняк, В. Г. Янович // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2009. - Вип. 10, № 1/2. - С. 92-95. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Вивчено вплив йоду у випадку підвищення його концентрації у воді ставу, шляхом внесення у воду KI та KIO3 в кількості відповідно 0,1 і 0,13 <$E roman {г "/" м sup 3}>, на загальний вміст ліпідів та їх жирнокислотний склад у скелетних м'язах дволіток коропа. Виявлено вірогідно менший відносний вміст олеїнової і пальмітинової кислот та більший відносний вміст стеаринової та ліноленової кислот та деяких мінорних поліненасичених жирних кислот ліпідів скелетних м'язів риб, вирощених у воді з підвищеною концентрацією йоду, у порівнянні з їх вмістом у загальних ліпідах риб контрольної групи, вирощених у воді без збагачення йодом. Індекс рубрикатора НБУВ: П729.11-272.53 + П729.11-273.11
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|