Голубець О. В. Ізомерний склад жирних кислот молока корів при заміні частини клітковини раціону цукром / О. В. Голубець, І. В. Вудмаска // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2008. - Вип. 9, № 1/2. - С. 89-93. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.Зниження у раціоні корів співвідношення структурні:неструктурні вуглеводи, за рахунок заміни частини грубих кормів мелясою, стимулювало синтез коротко- та середньоланцюгових жирних кислот молочною залозою. У молоці корів, які одержували раціон з більшою кількістю меляси, зростав вміст транс10-18:1 і транс11-18:1 жирних кислот, тоді як кількість дієнових кон'югатів лінолевої кислоти змінювалася незначно. Зменшення на 10 % кількості клітковини і збільшення на 20 % кількості цукру в раціоні корів позитивно вплинуло на молочну продуктивність і підвищило вихід молочного білка та жиру. Індекс рубрикатора НБУВ: П60-273.972 + П60-451.124
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|