Дубова Г. Є. Кріоконцентрування рідких натуральних ароматичних речовин / Г. Є. Дубова, З. М. Гайворонська // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2009. - № 3. - С. 36-41. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.Досліджено властивості рідких ароматичних речовин, одержаних під час мікрохвильового сушіння під вакуумом, розглянуто перспективи їх концентрування. Доведено, що при концентруванні виморожуванням ароматичні речовини грибів і огірків, які мають низьку точку замерзання, залишаються в концентраті. Проведено органолептичну оцінку ароматичних концентратів, визначено оптимальні параметри кріообробки. Порівняльним аналізом підтверджено зменшення енеруоємності процесу кріоконцентрування. Запропоновано способи перенесення концентратів на сухі носії (сіль, крохмаль). Розроблено пропозиції стосовно практичного використання аромаконцентратів у харчосмаковій промисловості. Індекс рубрикатора НБУВ: Л981
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|