Діденко Л. Ф. Моноцукридний склад рабдовірусів, ізольованих з тварин та рослин / Л. Ф. Діденко, Л. Д. Варбанець, Т. Ю. Сабірова, О. В. Серденко, О. С. Броварська, Н. Я. Співак // Мікробіологія і біотехнологія. - 2008. - № 1. - С. 18-22. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.Вивчено моноцукридний склад глікопротеїнів зоорабдовірусу везикулярного стоматиту (ВВС) і фітопатогенних рабдовірусів - вірусу кучерявої карликовості картоплі (ВККК) і вірусу плямистості аїру (ВПА). У процесі порівняння моноцукридного складу всіх 3-х представників рабдовірусів виявлено загальні моноцукриди - глюкозу, манозу, галактозу, арабінозу, фукозу. Домінуючими із них у складі ВККК і ВВС присутні глюкоза і маноза (35,2, 21,6 % і 23,8, 49,6 % відповідно), для ВПА - глюкоза і галактоза (24 і 16,4 % відповідно). ВККК і ВПА на відміну від ВВС містять рамнозу (3 і 9,7 % відповідно). У всіх цих вірусах поряд із моноцукрами виявлено також і аміноцукри глюкозамін і галактозамін. Індекс рубрикатора НБУВ: Е325.22*725.121 + Е326.222.16*725.121
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж25976 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|