Гармашева І. Л. Фізіологічні властивості ентерококів після тривалого зберігання / І. Л. Гармашева, Н. К. Коваленко // Мікробіол. журн. - 2008. - 70, № 5. - С. 36-41. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Після тривалого зберігання у ліофілізованому стані виявлено зміни деяких фізіологічних властивостей штамів ентерококів, ізольованих із шлунково-кишкового тракту довгожителів у 1978 - 1981 рр. Спостережено відмінність результатів, одержаних за допомогою класичних методів, до та після довготривалого зберігання стосовно здатності до зброджування гліцерину (38 % штамів), сахарози (36 %), маніту (33 %), сорбіту (24 %), рафінози (27 %), лактози, інуліну, ксилози (3 %). У ході порівняння даних, одержаних за допомогою API-систем, із даними, одержаними традиційними методами, найчастіше не збігалися результати щодо ферментації гліцерину (27 % випадків), маніту (25 %), сорбіту (14 %), рафінози (12 %), сахарози (11 %) і рамнози (10 %). Здатність до ферментації лактози, інуліну, дульциту, сорбози, ксилози й саліцину змінювалась лише у 1 % випадків. Індекс рубрикатора НБУВ: Е422.249.21*73
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|