РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000218948<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Карпа І. В. 
Антиоксидантний статус у курей, ембріонів та одноденних курчат за різного складу раціону : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 03.00.04 / І. В. Карпа; Ін-т біології тварин УААН. - Л., 2003. - 16 c. - укp.

Показано, що з метою мінімізації негативного впливу кормового стресу, який виникає після переведення курей з традиційного раціону на ячмінно-бобовий та проявляється інтенсифікацією перекисного окиснення ліпідів (ПОЛ) та зниженням продуктивності, необхідно збільшувати вміст жиророзчинних вітамінів А, <$Eroman Д sub 3>, Е у раціоні протягом перших 14-и днів після зміни раціону годівлі. Установлено, що тривале згодовування курям-несучкам ячмінно-бобового комбікорму з вмістом 40 % ячменю та 20 % екструдованих кормових бобів сприяє підвищенню активності ферментів систем антиоксидантного захисту (САЗ) в ооцитах у процесі оогенезу. Установлено високий рівень ПОЛ, каталазної та глутатіонпероксидазної активностей на ранніх стадіях оогенезу. Визначено, що стабілізація рівня показників неферментативної САЗ (каротиноїдів, вітамінів А і Е) відбувається після досягнення ооцитом маси більше двох грамів.


Індекс рубрикатора НБУВ: П682-455.4 + П682-27

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА326893 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського