Козар С. Ф. Біологічні елементи технології вирощування озимої пшениці, ярого ячменю і вівса за умов Полісся України : Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.01.09 / С. Ф. Козар; Ін-т земл-ва УААН. - К., 2000. - 16 c. - укp.Розроблено й обгрунтовано нововведення до технології вирощування озимої пшениці, ярого ячменю і вівса біологічних елементів, суть яких полягає у використанні азотфіксуючих і фосформобілізуючих мікроорганізмів Bacillus sp. П, Bacillus sp. 6М, Bacillus sp. КВ. Доведено: передпосівна бактеризація насіння азотфіксуючими і фосформобілізуючими мікроорганізмами сприяє збільшенню сухої маси рослин, зменшенню розвитку і поширенню кореневих гнилей озимої пшениці, ярого ячменю та вівса, що забезпечує підвищення продуктивності даних культур. З метою одержання додаткової високоякісної, екологічно чистої продукції, а також для зменшення захворюваності кореневими гнилями озимої пшениці, ярого ячменю та вівса рекомендовано застосовування передпосівної бактеризації азотфіксуючими і фосформобілізуючими мікроорганізмами Bacillus sp. П, Bacillus sp. 6М, Bacillus polymyxa КВ. Індекс рубрикатора НБУВ: П212-434(4УКР1),022
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА309043 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|