Фесенко О. Г. Вивчення особливостей м'ясних якостей свиней різного напрямку продуктивності залежно від методу їх розведення і забійної маси : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.01 / О. Г. Фесенко; УААН. Ін-т свинарства ім. О.В.Квасницького. - Полтава, 2005. - 19 c. - укp.Вперше в Україні у порівняльному аспекті вивчено продуктивні якості та біологічні особливості шести генотипів свиней, вирощених із застосуванням різних методів розведення (чистопородного, схерщування та породно-лінійної гібридизації). Одержано нові дані щодо продуктивності свиноматок, закономірності формування м'язової тканини тварин, перетравності поживних речовин корму, впливу гено- і фенотипових факторів на показники м'ясної продуктивності. Встановлено кореляційні зв'язки між відгодівельними, забійними, м'ясними та інтер'єрними показниками. Виявлено, що свині м'ясних генотипів за чистопородного розведення переважають за більшістю показників інші породи, а помісі та гібриди за їх участю у разі відгодівлі до 100 та 125-ти кг живої маси перевищують показники чистопородних тварин за інтенсивністю росту на 3 - 23 та 2 - 19 днів, за виходом м'яса в туші - на 1,2 - 2,9 % та 1,2 - 3,2 % відповідно. Обгрунтовано доцільність відгодівлі свиней до вищих вагових кондицій залежно від генотипу. Індекс рубрикатора НБУВ: П65-455.46
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА335789 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|