Захарова Н. П. Вплив структурних факторів на механізми деформації і руйнування і механічні властивості спечених сплавів на основі Fe і W : Автореф. дис... канд. фіз.-мат. наук : 01.04.13 / Н. П. Захарова; НАН України. Ін-т пробл. матеріалознав. ім. І.М.Францевича. - К., 2001. - 23 c. - укp.Досліджено вплив структурного стану спеченого порошкового вольфраму та заліза на комплекс механічних властивостей і механізм руйнування. Вивчено вплив пористості на міцнісні характеристики, деформаційне зміцнення, температуру холодноламкості та пластичності матеріалів від пористості. У рамках моделі Іоффе отримано рівняння, в якому виведено залежність температури холодноламкості від пористості. Методом Оже-спектроскопії вивчено сегрегаційні процеси у пористому залізі. Особливості механізму деформації і руйнування спеченого пористого заліза вивчено за допомогою методу скануючої електронної мікроскопії "in situ" шляхом розтягування зразків спеченого заліза та методу акустичної емісії з визначенням координат активного перерізу й одночасним записом кривої деформації. На прикладі спеченого порошкового вольфраму вивчено вплив пластичної деформації та термічної обробки на структуру та механічні властивості спечених ОЦК-металів. Досліджено вплив виду термомеханічної обробки (ротаційне кування, гвинтове і чотиривалкове прокатування) на пористість, текстуру, структуру, мехнічні властивості прутків. Розроблено уявлення про оптимальний структурний стан для вольфрамового дроту під час термомеханічної обробки та спосіб контролю структури в процесі виробництва вольфрамового дроту. Індекс рубрикатора НБУВ: К391.904.5-18
Шифр НБУВ: РА312958 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|