Кропивка С. Й. Відгодівельні і м'ясні якості свиней при згодовуванні кормових бобів : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.02 / С. Й. Кропивка; Львів. держ. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. - Л., 2000. - 17 c. - укp.Наведено результати двох дослідів щодо вивчення впливу згодовування сирих, запарених і підсмажених на СБ-1,5 кормових бобів сорту "Пікуловецькі" на прирости живої маси, показники крові, забійні та м'ясні якості, хімічний склад м'яса і сала свиней на відгодівлі. Доведено, що згодовування у складі комбікорму до 20 % (за масою) кормових бобів у запареному або підсмаженому вигляді сприяє підвищенню добових приростів живої маси свиней, виходу парних туш і забійного виходу в порівнянні з введенням такої ж кількості зерна гороху. Кормові боби сприяли підвищенню в найдовшому м'язі спини сухих речовин, білку і жиру порівняно з горохом. Введення до комбікорму для свиней бобів знижує собівартість і підвищує оплату корму та рентабельність виробництва свинини. Індекс рубрикатора НБУВ: П65-451.831,022
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА310037 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|