Бобер А. В. Зміна пивоварних якостей гранульованого хмелю ароматичних і гірких сортів у процесі зберігання : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 05.18.03 / А. В. Бобер; Нац. аграр. ун-т. - К., 2004. - 21 c. - укp.Досліджено дію технології гранулювання та різних способів і режимів зберігання на зміни пивоварних якостей гранульованого хмелю ароматичних і гірких сортів. З'ясовано вплив температури та експозиції нагріву на інтенсивність окиснення гірких речовин у шишковому, розмеленому та гранульованому хмелі без доступу кисню повітря. Експериментально доведено, що у процесі одержання гранул хмелю (тип 90) на сучасній лінії гранулювання втрати специфічних гірких речовин і поліфенолів не перевищують 5 % (відносних), за виключенням ефірної олії, вміст якої певною мірою зменшується за рахунок втрат монотерпенів. Встановлено відмінності у біохімічному складі гранул хмелю (тип 90) ароматичних і гірких сортів, обгрунтовано необхідність врахування даних чинників під час зберігання продукції та виготовлення пива. З метою забезпечення мінімальних втрат пивоварних якостей гранульованого хмелю запропоновано оптимальний спосіб та режим зберігання. Основні результати наукового дослідження впроваджено у виробництво. Індекс рубрикатора НБУВ: Л876-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА334164 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Автореферати дисертацій
![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|