Мазур Т. Г. Мікробіологічні ризики на шляху отримання питного молока та підходи до їх усунення : Автореф. дис... канд. вет. наук / Т. Г. Мазур; Нац. аграр. ун-т. - К., 2007. - 20 c. - укp.Теоретично обгрунтовано й експериментально доведено необхідність інтегрального бактеріологічного контролю під час виробництва питного молока. Досліджено вплив технологічних процесів і режимів первинної обробки молока на фермі на бактеріальне обсіменіння. Проведено порівняння санітарно-гігієнічних характеристик молока, що надходить на молокопереробне підприємство з сільськогосподарських підприємств та їх особистих підсобних господарств населення. За методом полімеразної ланцюгової реакції у заготівельному молоці визначено частоту виявлення Listeria monocytrogenes. Долсліджено вплив пастеризації на кількісний і якісний склад мікрофлори молока, оцінено ефективність існуючих режимів його пастеризації залежно від санітарно-гігієнічного стану сировини, пори року й умов виробництва. Для пастеризованого молока виявлено точки повторного бактеріального обсіменіння, вивчено кількісний і якісний склад вторинної мікрофлори. На підставі результатів проведених досліджень запропоновано схему інтегрального бактеріологічного контролю, який має розпочинатися з сировинної зони та виконуватися спеціалістами молокопереробного підприємства. Індекс рубрикатора НБУВ: П817.12 + П811.62
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА352074 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|