Купчик О. Ю. Міцелярна рідинна хроматографія: особливості модифікованих фаз та застосування для розділення консервантів : автореф. дис... канд. хім. наук : 02.00.02 / О. Ю. Купчик; Харк. нац. ун-т ім. В.Н.Каразіна. - Х., 2009. - 17 c. - укp.Досліджено специфіку стаціонарної фази в міцелярній рідинній хромаграфії (МРХ)і гібридних міцелярних елюентів. Показано, що в МРХ характер модифікації поверхні станціонарної фази С18 компонентами міцелярного елюенту та властивості поверхні змінюються за температури вище точки фазового переходу прищепленого шару октадецильних радикалів. Охарактеризовано механізми модифікації та полярність модифікованої поверхні стаціонарної фази. Показано, що хлорпохідні оцтової кислоти більш ефективно модифікують властивості міцелярних елюентів, ніж аліфатичні спирти та кислоти з близькими характеристиками гідрофобності. Розроблено, досліджено, оптимізовано й апробовано методику розділення та кількісного визначення 14-ти консервантів і споріднених речовин у продуктах харчування за методом МРХ за умов мінімальної пробопідготовки. Індекс рубрикатора НБУВ: Г471,0
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА362706 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|