Сафонова О. М. Наукове обгрунтування та розроблення технологій борошняних кондитерських і хлібопекарських продуктів з використанням нетрадиційної борошняної сировини : Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.01 / О. М. Сафонова; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 39 c. - укp.Розроблено технології виготовлення борошняних кондитерських і хлібопекарських продуктів з різної борошняної сировини на базі якісно зміненого процесу тістоутворення. Науково обгрунтовано й експериментально доведено, що використання ячмінного, соргового, трітікалєвого борошна, а також пшеничного борошна зі зниженими хлібопекарськими властивостями у поєднанні з багатоатомним спиртом з органічними кислотами (або їх натрієвими солями) дозволяє керувати процесом тістоутворення та якістю борошняних кондитерських і хлібопекарських продуктів. Вперше виявлено закономірності комплексного впливу домішок-регуляторів кислотності та багатоатомних спиртів на основні біополімери борошна, механізми регулювання структурно-механічних характеристик тіста з різної борошняної сировини, якісних показників борошняних кондитерських і хлібопекарських виробів. Вперше встановлено закономірності формування якості борошняних кондитерських і хлібопекарських продуктів з нетрадиційної борошняної сировини під час її виробництва та зберігання. Індекс рубрикатора НБУВ: Л838-3 + Л865-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА349039 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|